Even voorstellen: Managing Partner Robin Kouwenberg

Publicatiedatum 5 juni 2023

“Ondernemend? Zonder twijfel! Ondernemer? Daar moest ik even over nadenken….”

Als klein Robintje wist ik het al: Ik wil later ehm…”groot?” worden. Lang had ik geen idee welke kant ik op wilde, maar al jong was ik ondernemend. Op de basisschool was ik al de helft van de directie van de “R&R-courant”. Later kwamen daar commissie- en bestuursfuncties in het verenigingsleven, dirigeren van orkesten, organiseren van evenementen, oprichten van bands en vrijwillig journalistiek werk voor in de plaats. Een avondje niks was toen al niet aan mij besteed….

Een studiekeuze viel nog niet mee, maar vanwege mijn interesse in mensen, gedrag, strategie en organisatie heb ik uiteindelijk besloten om mee te loten voor de opleiding psychologie aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Het bleek een schot in de roos, want het ene vak was nog interessanter dan het andere. De Arbeids- en Organisatiepsychologie trok echter aan het langste eind. Inzichten uit de psychologie praktisch toepassen op werk, mensen, teams en organisaties, dat is waar ik voor ging. In Nijmegen is overigens het zaadje voor ondernemen al geplant, want toen al zeiden Vincent en ik (toen nog samen met een vriendin van ons): “Wij gaan ooit samen een bedrijf starten.”

Na een mooie studietijd kwam daar tien jaar werkervaring in testontwikkeling, assessment, HR-advies, projectleiding, training, bouwen aan teams, procesadvisering en organisatieadvies. De handen had ik steeds “lekker vol”. En toen was daar corona….Op dat moment werkend in een grote zorgorganisatie moesten in het begin de mouwen extra opgestroopt om beleid, processen en organisatie te stroomlijnen. Maar toen die basis eenmaal stond, sloeg de verveling toe. Alleen maar digitaal werken, nauwelijks échte ontmoetingen en ’s avonds stond de wereld stil.

En dát was het moment waarop het zo lang geleden geplante zaadje tot bloei mocht komen. Corona gaf te denken over de “verander(en)de wereld van werk” en hoe mensen en organisaties zichzelf daarin niet alleen staande houden, maar zelfs leading kunnen maken. Maar zou het bij goeie ideeën blijven, of gingen we er ook echt wat mee doen? Ik wist altijd al dat ik ondernemend was, maar durfde ik ook de stap te zetten naar ondernemer? Uiteindelijk gaf mijn eigen duurzame inzetbaarheid en werkgeluk de doorslag. Na vele (digitale en uiteindelijk live) “brainstormbiertjes” met Ricardo, Robert en Vincent werd Zoomin-HR op 23 november 2021 een feit! Sindsdien drink ik koffie, adviseer ik, schrijf ik, analyseer ik, train ik, onderneem ik en vooral GENIET ik.

Benieuwd wat Zoomin-HR voor jou kan betekenen? Neem gerust contact op voor een bak koffie…of een advies natuurlijk 😉.

Robin

Onze nieuwsberichten

Even voorstellen: Managing Partner Robin Kouwenberg

Publicatiedatum 5 juni 2023
Even voorstellen: Managing Partner Robin Kouwenberg
Lees meer